Kerttervezés Feng Shuival, 11. rész (Szimbólumok)
2017. június 14. írta: hmkert

Kerttervezés Feng Shuival, 11. rész (Szimbólumok)

A Feng Shui eszközei közül a szimbólumok a leginkább vitatottak. 

Nem kétséges, hogy a Távol-Keleten a szimbólumok széles tárházát alkalmazták (és alkalmazzák), azonban a szimbólumokhoz rengeteg hiedelem és babona is kapcsolódik, ebben áll a vitatottsága. A szerencse szimbólumait megtalálhatjuk festményeken, kerámiákon, ruhákon, különböző használati tárgyakon, amelyekkel azért rendezzük be az otthonunkat, hogy szerencsét hozzanak nekünk. Ha gyors változásokat szeretnénk elérni az életünkben, a szimbólumok ebben tudnak nekünk segítséget nyújtani. 

sarkany.png

Szimbólumokat elhelyezhetünk mind a házunkban, mind pedig a kertünkben. Ügyelnünk kell azonban arra, hogy ne vigyük túlzásba a használatát, mert könnyen giccsessé válhat a házunk/kertünk. 

Érdemes megvizsgálnunk a szimbólum, és a szimbólumot tartalmazó tárgy számunkra hordozott üzenetét is, mielőtt elhelyezzük azt az otthonunkban. Valószínűleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeket a kihelyezett tárgy és szimbólum, ha rossz érzésünk kapcsolódik hozzá. Másrészt, mivel nap, mint nap rengeteg szimbólummal találkozunk, és hatással vannak ránk, nem árt, ha ismerjük a jelentésüket. 

Ha megvizsgáljuk a használni kívánt szimbólumot (színét, anyagát), láthatjuk, hogy inkább jin vagy inkább jang összetevőjű szimbólumról van szó. Az inkább jin típusú szimbólum lassítani, míg a jang típusú szimbólum gyorsítani fogja a Csi sebességét. (A jin és a jang jellemzőiről a 2. blogbejegyzésünkben olvashatnak.)

A rengeteg Távol-Keleten használt szimbólumok közül most felsorolunk néhányat, a jelentésükkel együtt:

szimbolumok_tablazata_1.png

Azt javasoljuk, próbálja ki az egyes szimbólumokat, és eldöntheti, az Ön életére milyen hatást gyakorolnak. 

Kép: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://hmkert.blog.hu/api/trackback/id/tr8612586667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása