Kerttervezés Feng Shuival, 9. rész (Kövek és ásványok)
2017. május 03. írta: hmkert

Kerttervezés Feng Shuival, 9. rész (Kövek és ásványok)

A Feng Shui nagy figyelmet fordít a jin és a jang energiák egyensúlyára. 

A nőies, puha, lágy, kerek, íves formák képviselik a jin, míg a férfias, kemény, merev, egyenes, sarkos formák a jang energiát. Így a kertben a gyep, a lágy, törékeny növények testesítik meg a jin energiát, míg az erőt sugárzó növények és kemény kövek (díszkő, térkő) a jang energiát. Ezért a kert tervezésénél fontos szempont a növények és a kövek mennyiségének a megfelelő egyensúlya.

A jangos kerti utakat kanyarok kialakításával tudjuk jinesebbé tenni. Ezáltal az egyenes vonal mentén áramló csi felgyorsulását is megtörjük. 

garden-path-59151_640.jpg

A kövek és a sziklák a Feng Shui kertekben tehát a jang energiát testesítik meg. Ha köveket szeretnénk használni a kertünkben, törekedjünk arra, hogy azok simák legyenek, és ne élesek. 

stones-1372677_960_720.jpg

Meg kell említenünk az ásványokat és a drágaköveket is, amelyeknek jótékony hatását a Feng Shui mesterek ősidők óta ismerik. Az ásványok gyógyító hatással vannak a testünkre és a lelkünkre, segítik a terek harmóniaszintjének a növelését. Ásványokat leginkább a kert fedett részein, pl.: teraszon tudunk elhelyezni. 

spiritualism-1896044_640.jpg

Az alábbiakban felsorolunk néhány ásványt és a jelentését:

asvanyok_1.png

 

Képek: www.pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hmkert.blog.hu/api/trackback/id/tr8512476275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása