Közeledik a nyár! Mely növények bírják a szárazságot?
2017. május 29. írta: hmkert

Közeledik a nyár! Mely növények bírják a szárazságot?

A pozsgás növények sivatagi környezetben is megélnek, nagyon jól tűrik a szárazságot. Tápanyag igényük nem nagy. Mivel napfényben fejlődnek a legjobban, ezért ültethetjük őket sziklakertbe, vagy napos, sziklás rézsűre is. 

A pozsgás növényeknek nagyon kevés víz is elegendő az életben maradáshoz. Ezeknél a növényeknél éppen arra kell figyelnünk, nehogy túllocsoljuk őket, mert akkor megrohadhatnak. Ha sikerül vízhez jutniuk, a megvastagodott levelükben vagy szárukban raktározzák el azt. 

A pozsgások csoportjába tartozik pl.: a kaktusz, az Aloé, az Agávé, a varjúhájfélék, a kövirózsa.  A legnagyobb népszerűségnek a kövirózsa és a varjúháj félék örvendenek:

1. Kövirózsa (Sempervivum tectorum): 

A kövirózsa örökzöld, télálló, sovány talajon is megél. Rózsaszín virágait júniusban-júliusban láthatjuk. 


kovirozsa.jpg

2. Kövi varjúháj (Sedum rupestre):

A varjúhájaknak rengeteg faja ismert. A kövi varjúháj szintén örökzöld és szárazságtűrő. Sárga virágait júniustól augusztusig végéig hozza. Talajtakaró növény, szőnyeget alkot.

 kovi_varjuhaj.jpg

 

Képek sorrendben: Pixabay, www.kolibrikerteszet.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hmkert.blog.hu/api/trackback/id/tr4112547087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása